Zastanówmy się co może nam być potrzebne do upieczenia mięsa lub warzyw w piekarniku. Oczywiście oprócz samego piekarnika.
Przede wszystkim musimy mieć w czym to jedzenie włożyć do pieca. W tym celu powinniśmy zaopatrzyć się w naczynia żaroodporne, które mogą być z wkładkami lub pokrywkami, brytfanki oraz blachy do pieczenia.
Jeżeli chcemy aby nasze mięso było delikatne i smaczne możemy kupić woreczki do pieczenia. Wkładamy do nich mięso, wsypujemy przyprawy, zamykamy sznurkiem i dajemy do piekarnika.
Oprócz tego czy to warzywa, czy mięso bardzo często musimy je pokroić. W tym celu w każdej kuchni jest deska do krojenia oraz noże.

Potrzebne nam będą również miseczki, łyżki i pędzelki. Dzięki temu możemy po pierwsze porozdzielać składniki, po drugie przyrządzić w nich np. marynatę a po trzecie nałożyć ją na mięso.
Ten sprzęt gastronomiczny mają na wyposażeniu wszystkie restauracje. A kiedy można podać wyżej wymienione jedzenie? Jeżeli w ofercie lokalu jest organizacja obiadów, wesel itp. to właśnie na tego typu uroczystościach możemy zaserwować dania mięsne i warzywne.

Sprzęt gastronomiczny

Sprzęt gastronomiczny

This entry was posted in Mięso.